Silkkaa koira-asiaa. Niiden lukijoiden, joita ei noi koirajutut niin kiinnosta, ehkä kannattaa suosiolla skipata. Tää on vielä siitä tylsimmästä päästä.

Eli usein ihmiset kyselee että mitä siihen kasvissoseeseen sitten laitetaan ja miten se kannattaa tehdä jne. Tässä siis tulee. Käytännön ohjeet kuvin ja tekstein siis. Vaihtelen raaka-aineita aina kun soseita teen, viimeks oli aika eri systeemit, ainoastaan kurkku ja salaatti on vakiona joka soseessa.

Tässä soseessa oli seuraavat raaka-aineet (maksoivat 22e ja sose kestää noin 2 kuukautta):

Pinaatti, päärynä, herneenverso, valkosipuli, jäävuorisalaatti, itusalaatti, persilja, kurkku, herkkusieni, parsakaali, tammenlehtisalaatti, retiisi.

Soseutustapoja on yhtä monia kuin soseuttajia. Parin vuoden aikana olen koettanut monia eri tapoja, ja lopulta olen päätynyt tähän nykyiseen helpoimpana ja nopeimpana. Käytän soseuttamiseen Mini-Quick -teholeikkuria, joka maksaa noin 25 euroa. Kun soseuttaa suuria määriä kuten minä, suosittelen kuitenkin hankkimaan (tai käyttämään jos sellainen jo löytyy) jonkin isomman leikkurin. Sauvasekoitin on mielestäni turhan hidas ja muutenkin vähän huono, mutta se nyt on enemmänkin mielipideasia.

Joka tapauksessa. Soseutan kaikki ainesosat erikseen. Ensin soseutukseen joutuvat kurkku ja soseeseen tuleva hedelmä, tässä tapauksessa päärynä. Tämä siksi, että ne on helpoin soseuttaa kosteutensa vuoksi, ja niiden kosteutta voi hyödyntää loppuajan kuivempia ainesosia soseutettaessa lisäämällä valmista vetistä sosetta kuivien aineksien mukana leikkuriin.

Soseutettuja ituja

Kun kaikki ainekset on soseutettu erikseen, laitan ne kaikki isoon kulhoon sekoitusta varten. Sekoittaa voi tehosekoittimella tai muulla vastaavalla, jos haluaa varmistua että soseannoksiin tulee tasaisesti kaikkea. Minä olen kuitenkin tyytynyt sekottelemaan ihan lusikalla.

Ja sitten eikun purkittamaan. Suosin itse mahdollisimman pieniä purkkeja jotta vievät mahdollisimman vähän tilaa kun pakastin tuppaa aina olemaan täynnä. Laitan yhteen purkkiin muutaman päivän annoksen, jonka voi ottaa pakastimesta sulamaan jääkaappiin aina päivää ennen käyttöä.

Purkitettu ja valmiina pakastimeen.

Mainokset